EIGENDOM

Tussen het glooiende landschap van de Charente kan je op deze groene heuvel, deels tussen de bossen en de weilanden, onze vakantiehuizen aantreffen. Ze dragen beiden de naam 'maisons des sablons'.

Op dit groot private domein liggen een 35-tal huizen, ieder huis heeft zijn eigen tuin en de nodige privacy.

Maison des sablons 01 werd volledig gerenoveerd in 2018 en biedt met twee slaapkamers, slaapplaats voor 2 tot 6 personen. In 2022 kreeg het volledige interieur nog eens een totale make-over.

Maison des sablons 02 werd zopas gerenoveerd in 2021 en biedt met drie slaapkamers, slaapplaats voor 4 tot 8 personen.

De vakantiewoningen liggen niet ver uit elkaar op het domein en zijn ideaal om samen te huren, met vrienden. Gezellig samen aperitieven of een bbq met een ondergaande zon, maar toch je eigen plek om tot rust te komen.

De huizen op dit privaat domein werden meer dan 60 jaar geleden gebouwd. Het zijn verborgen parels die een totale renovatie nodig hadden, om te voldoen aan ons hedendaags comfort.

DOMEIN ETANG VALLIER

Brossac ligt in de streek 'Poitou-Charente' in het zuiden van Frankrijk. Dit wordt ook wel eens het Toscane van Frankrijk genoemd. Het is er doorgaans een tiental graden warmer dan in België. 

Op een gezellig, kleinschalig familiedomein staan deze mooie, ruime en gezellige familiehuizen. Het domein heeft centraal gelegen een groot zwembad met ligstoelen, een apart kinderbad en speeltuin.Dit wordt gemeenschappelijk gebruikt door de eigenaars / verhuurders van de woningen.

De familiehuizen liggen op 1 minuut van het privaat omheind zwembad en ligt vlakbij (2 min. wandelafstand) het meer met zandstrand.

ZWEMBAD EN MEER

Het zwembad kan enkel gebruikt worden door de bewoners en/of huurders van het domein. Het betreft een groot olympisch zwembad met apart kinderbad ten midden van het groen. Er zijn ligstoelen aanwezig, parasols, een overdekte zitplaats en een toilet. 

Het zwembad ligt centraal op het domein en is geopend van 08.00u tem 21.00u. Iedere dag wordt het zwembad tweemaal onderhouden en gekeurd op de kwaliteit van het water.

Het zwembad is geopend vanaf 15/06 tem 15/09. (Voor de veiligheid van de kinderen is het zwembad omheind en dient het poortje langs de achterkant geopend te worden.)

OMGEVING

Dit gezellige Franse familiehuisje is gelegen tussen de glooiende heuvels en wijngaarden van de Charente, nabij Bordeaux en de Cognac streek. 

Dagelijkse boodschappen kan je te voet, per fiets of met de wagen doen in het typische Franse dorpje Brossac op 1,5 km. Daar vind je een Spar, een plaatselijke beenhouwer, apotheker en bakker waar je iedere ochtend verse Franse broden en superlekkere 'tartes au citron' kan halen! 

De grotere supermarkten (Intermarche, Lidl, E. Leclerc ..) bevinden zich op 10 km rijden van het domein. (Chalais, Barbezieux, ...) De internationale airports bevinden zich in Bordeaux (90 km) en Bergerac (80 km). Een TGV station bevindt zich in Angoulême op 55 km. Een dagje naar zee? Dan ben je op 50 minuten rijden in de mooie badplaats Royan. Voor grote golven of de grootste duin van Europa, rijdt je best naar Biscarosse.


INCLUSIEF

WELKOM PAKKET Bij aankomst ligt er een gratis pakket klaar voor jullie. Dit omvat; twee keukenhanddoeken, een keukenvod, een schuurspons, een badmat, twee vaatwas tabs en.. een mooie gegraveerde houten lepel van maison des sablons als souvenir.

WAT NOG nespresso koffiemachine met melkschuimer, waterkoker, fruitperser, mixer, broodrooster, allerlei kruiden, ..

KIDS Kinderstoel, junior-stoel, kinderbedje met matras, dons en kussen (in de kleerkast te vinden)

WATER + GAS Gebruik van water en gas zitten mee verrekend in onze totale huurprijs.

VERWARMING Beide vakantiehuizen kunnen verwarmd worden met elektrische vuurtjes en de houtkachel.

EXCLUSIEF

POETS Na iedere verhuur periode komt een poetsploeg de woning kuisen. We willen dat iedere huurder steeds in een proper huis terecht komt en dat kunnen we enkel op deze manier garanderen.

BEDLINNEN  Bedlinnen wordt steeds via ons voorzien. Bij uw aankomst zijn de gevraagde bedden netjes opgedekt. Bij vertrek dient al het vuile bedlinnen (muv. matrasbeschermers!) in de berging gelegd te worden, in de daarvoor voorziene wastonnen.

BADLINNEN Badlakens en strandlakens dienen zelf meegebracht te worden. Ze kunnen ter plaatse wel gewassen worden.

ELEKTRISCHE WAGEN We vragen om geen elektrische wagens op te laden aan onze woning. De woning is niet voor voorzien, voor zo'n zware belasting en geeft dan kortsluiting.

WAARBORG

Per boeking wordt er een waarborg gevraagd van € 250,00. Dit om eventuele geleden schade te kunnen vereffenen.

Als er tijdens uw verblijf iets is stuk gegaan, dan zal er, afhankelijk van wat het precies is, de schadevergoeding bepaald worden. Bij schade verwachten we steeds een melding van de huurder op het MOMENT dat dit gebeurd.

Zo kunnen wij tijdig handelen en aanvullen wat stuk ging, zodat u en de volgende gasten steeds kunnen genieten van hetzelfde comfort.

De waarborg dient steeds betaald te worden bij de definitieve betaling en wordt pas terug gevorderd na positieve melding van onze poetsdienst.


BETALING

BIJ BOEKING 

1/2 van het totaalbedrag

8 WEKEN VOOR VERTREK

restbedrag, poetsdienst, bedlinnen, waarborg

VOORSCHOT Wanneer uw verblijf bij ons wordt bevestigd bezorgen we u per mail een huurovereenkomst. Na de ontvangst van het voorschot (1/2 van het totaalbedrag) wordt uw boeking definitief. 

ANNULATIE Wanneer u na de betaling van het voorschot afziet van de huurovereenkomst zal het voorschot als schadevergoeding aanschouwt worden.

DEFINITIEVE BETALING Na betaling van de definitieve eindsom kan uw boeking niet meer opgezegd worden. Wenst u de boeking toch te annuleren dan wordt de totaal betaalde som als schadevergoeding aanschouwt.

ALGEMENE VOORWAARDEN

GEEN JONGERENGROEPEN. We richten ons voor de verhuur op gezinnen met of zonder kinderen en verhuren NIET aan jongerengroepen.

GEEN ROKERS. Het vakantiehuis wordt NIET verhuurd aan rokers.

GEEN HUISDIEREN. We houden het graag dieren-vrij in maison des sablons.

MAX AANTAL PERSONEN. Ieder huis heeft zijn max. van gasten. Er kunnen niet meer gasten zijn dan dat er slaapplek is voorzien!

MDS 01 - 2 tot 6 personen

MDS 02 - 2 tot 8 personen

Kamperen in de tuin of extra slaapplek creëren binnen is NIET TOEGELATEN.

Bij misbruik / nalatigheid van onze algemene voorwaarden zal er een dagvergoeding van 250,00€ aangerekend worden via een incassobureau.

BELANGRIJKE INFO

SLEUTEL De sleutel van de vakantiehuizen vind je bij aanvang van je verblijf in een locker aan de woning. De code en exacte locatie wordt meegedeeld nadat de laatste betaling heeft plaats gevonden, en dit een dag voor jullie vertrek.

VUILE WAS Bij vertrek dient al het vuile bed, bad en keukenlinnen (met uitzondering van matrasbeschermers), in de berging gelegd te worden in de daarvoor voorziene wastonnen.

AFVAL dient gesorteerd te worden. Er zijn gele vuilzakken en grijze vuilzakken. De gele vuilzakken dienen voor alles van plastiek, pmd, papier, metaal etc... De grijze vuilzakken voor het restafval.

Aan de in/en uitgang van het domein bevinden zich grote afvalcontainers. De gele zakken mogen gedeponeerd worden in de gele container, de grijze in de grijze container. Glas kan dan weer in de glasbak beneden aan het meer.

AFSLUITEN Bij het verlaten van het vakantiehuis dienen alle elektrische vuren volledig uit te staan. De ijskast en diepvriezer mogen aan blijven staan.

Alle ramen en luiken mogen afgesloten worden. Gelieve ook de assen uit de kachel te verwijderen indien deze gebruikt werd. 

Laat het vakantiehuis aub netjes achter, net zoals u het aantrof. Neem alles mee wat van jullie is, laat alles staan wat niet van jullie is en gooi huiselijk afval nog een laatste keer in de containers. Bij voorbaat dank!


GASTENBOEK

In beide vakantiehuizen tref je een gastenboek aan met daarin heel wat documentatie. Gezellige restaurants, mooie plekjes en dorpjes, brocante winkels, leuke sportieve activiteiten (mountainbike en, motorcross-parcours), mooie meren, prachtige natuurgebieden,  etc..

Schrijf hierin gerust ook jou bijzondere plekken die je tijdens jullie verblijf bent tegen gekomen of gewoon een fijne boodschap!

Vergeet zeker ook niet op onze TO DO pagina te kijken! Hier delen we alle leuke plekken die we reeds bezocht hebben, met jullie, en dit inclusief met beeldmateriaal. We vullen dit ieder jaar aan, met onze laatste nieuwe ontdekkingen.

LAST BUT NOT LEAST ...

Wensen we jullie een ontzettend fijn verblijf in MAISON DES SABLONS. We hebben deze vakantiehuizen met heel veel liefde gerenoveerd en voorzien van alle comfort om jullie een zorgeloze tijd te kunnen bezorgen. Dat ons vakantiehuis ook voor jullie een thuis mag worden tijdens jullie verblijf.

Liefs, Katleen en Bart

CONTACT

Wens je meer informatie over onze vakantiehuizen? Stuur ons gerust een mailtje naar hello@maisondessablons.be of gebruik ons contactformulier via deze website.

Ben je reeds ter plaatse en heb je een dringende vraag? Neem gerust contact op via volgende gegevens.

Bart Van Zundert +32478548018

(voor alle technische vragen)

Katleen Claes +32474751568

(voor alle andere vragen)


KOM JIJ LOGEREN IN MAISON DES SABLONS?